На Закарпатті питання пожежонебезпечного періоду на контролі влади

4 роки ago admin 0

З настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду відмічається збільшення кількості пожеж через необережне поводження з вогнем, спалювання залишків рослинності, дитячих пустощів тощо. Через непоодинокі випадки спалювання сухої рослинності наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Зростає небезпека розповсюдження таких пожеж у лісові масиви, на дачні ділянки, об`єкти різних форм власності, населені пункти та інші напрямки, що може призвести до непередбачених наслідків.

На виконання розпорядження голови Закарпатська обласна державна адміністрація Петрова О.Г. було проведено координаційну нараду з ТВО начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Гудаком Р. та ежакарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Коцуром І. з питань виконання положень протоколу 4 комісії ТЕБ та НС від 10.04.2020 року в частині запобігання та ліквідації можливих пожеж на найбільш небезпечних напрямках.

Окрім того, наголошено на необхідності організації та виконання наступних заходів:

– організація і проведення практичних дій по відпрацюванню взаємодії сил та засобів, що згідно з мобілізаційними планами ліквідації лісових пожеж залучаються до їх гасіння;

– забезпечення, з настанням сухої спекотної погоди, постійного патрулювання ділянок лісу, найбільш небезпечних в

пожежному відношенні місць масового відпочинку громадян, що прилягають до лісових масивів;

– не допущення неконтрольованого поширення лісових пожеж та їх переростання у масштабні;

– залучення підпорядкованих підрозділів, наявних сил і засобів, незалежно від попередньої оцінки масштабів та складності лісової пожежі. При потребі забезпечення повного розгортання зведених загонів та залучення сил і засобів із інших районів (дільниць, зон відповідальності), тощо.

Боротьба з пожежами, вчасне попередження, виявлення та припинення точок запалювання є критично важливим питанням, яке перебуває на постійному особистому контролі у керівництва області.

З настанням весняно-літнього пожежонебезпечного періоду відмічається збільшення кількості пожеж через необережне поводження з вогнем, спалювання залишків рослинності, дитячих пустощів тощо. Через непоодинокі випадки спалювання сухої рослинності […]