Наради щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

2 роки ago admin 0

Вчора в Ужгородській, Мукачівській, Берегівській, а сьогодні в Тячівській районних державних адміністраціях, відбулися розширені наради з питань працевлаштування незайнятих закарпатців, а також внутрішньо переміщених осіб з метою покращення роботи суб’єктів господарювання нашого регіону.

Крім керівників адміністрацій у нарадах прийняли участь представники економічного підрозділу Закарпатської ОВА,  Закарпатського обласного центру зайнятості, голови та відповідальні посадовці територіальних громад розташованих на територіях вищезгаданих районів.

Крім того, до нарад долучилися державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю зайнятість та інших нормативно правових актів  Управління Держпраці у Закарпатській області.

У фокусі обговорення були питання щодо забезпечення умов працевлаштування, сприяння зайнятості населення, запобігання масовому безробіттю, надання соціального захисту непрацюючим особам. Присутні обговорили шляхи ефективної взаємодії для створення сприятливих умов праці для переселенців, котрі мешкають в області.

Своєю чергою посадовці Управління Держпраці наголосили на інформаційно-роз’яснювальній кампанії Держпраці «Виходь на світло!» Розповіли про особливості  роботи з виявлення незадекларованих працівників, додатково звернулися до представників територіальних громад із проханням інформувати Управління про можливі факти використання незадекларованої праці на їх територіях для проведення профілактичних заходів.

Більше інформації на сайті https://pratsia.in.ua.