Відбулася нарада щодо нових умов реалізації необробленої деревини через електронні аукціони

4 роки ago admin 0

У Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада щодо нових умов реалізації необробленої деревини через електронні аукціони. Участь у засіданні взяли заступник начальника управління Василь Кий, директор закарпатська універсальна торгово-сировинна біржа Наталія Петришин, головні інженери держлісгоспів, спеціалісти підприємств, відповідальності за реалізацію необробленої деревини через електронну торгову систему ProZorro. Продажі та електронні торги.

Заступник начальника облуправління Василь Кий ознайомив присутніх з основними змінами, які вступили в дію відповідно постанови Кабінету Міністрів України №1178 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини».

З 1 лютого в Україні необроблена деревина реалізовуватиметься через електронні аукціони. Постійні лісокористувачі, чистий дохід яких за результатами 2018 року становив понад 10 млн гривень, виставлятимуть не менше 25%обсягу заготовленої квартальної деревини на електронний майданчик «ProZorro.Продажі». Це будуть лоти, сформовані із деревини одного сортименту, в обсязі не менше 150 куб. метрів або за стартовою ціною лота не менше ніж 200 тис. гривень.

Якщо ж у лісокористувачів чистий дохід за 2018 рік був менш як 10 млн грн, або ж обсяг лотів деревини одного сортименту менше ніж 150 куб. метрів чи стартова ціна лота менше ніж 200 тис. гривень – вони виставлятимуть деревину на інших електронних майданчиках.

Дія експериментального проєкту не поширюється на реалізацію необробленої деревини: для задоволення потреб національної безпеки та оборони, подолання наслідків надзвичайних ситуацій, стихійних лих; відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі»; для задоволення потреб бюджетних установ та населення на опалення; якщо використання деревини передбачено колективними договорами постійних лісокористувачів; для потреб індивідуального будівництва і ремонту будівель (для фізичних осіб).

Представник біржі повідомив, що поки практики реалізації деревини через електронні тоги «ProZorro.Продажі» торги не було та пояснив, яким саме чином буде реалізовуватися лісопродукція. Так відповідальний за реалізацію деревини повинен підготувати обсяг і лот, який буде виставлений на продаж. Продаж лотів відбувається полотно, система сама визначає дату і час продажу лоту.

Відповідаючи на питання присутніх, Василь Кий зауважив, що прямі договори, які були заключені до 1 лютого, будуть діяти виключно до повного закінчення договору. Повертаючись до електронних торгів, то вони будуть проводитися наступним чином: до п’ятниці подаються заявки на лоти, а вже наступної буде проводитися аукціон.

У Закарпатському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася нарада щодо нових умов реалізації необробленої деревини через електронні аукціони. Участь у засіданні взяли заступник начальника управління […]