Депутати районної ради виділили кошти для боротьби з коронавірсуною інфекцією

4 роки ago admin 0

Сьогодні, 14 квітня, під головуванням голови Ужгородської районної ради Руслана Чорнака відбулося засідання 38 позачергової сесії районної ради. В роботі сесії взяли участь 23 депутатів. Серед запрошених – голова Ужгородської районної державної адміністрації Вячеслав Дворський та його заступники.
Передувало сесії спільне засідання профільних комісій та Президії районної ради, які й погодили остаточний порядок денний.
Слід відмітити, що на сьогоднішньому засіданні двоє депутатів приступили до виконання своїх повноважень – Мацко Христина Карлівна та Палко Каталін Степанівна. Тож депутатський склад Ужгорожської районної ради поповнився новими депутатами.
Традиційно сесія розпочалося із Гімну України та вшанування хвилиною мовчання загиблих бійців, які полягли на сході України.
Чи не найголовнішими питаннями порядку денного були внесення змін до районного бюджету на 2020 рік, а також до медичних Програм.
Рішеннями передбачено виділення коштів для протидії та боротьби з вірусною інфекцією COVID-19. До того ж, за рахунок економії коштів районного бюджету для боротьби з цією інфекцією збільшено резервний фонд району.
Відповідно до внесених змін в бюджеті також заплановано кошти на реалізацію ще не завершених проектів в районі.
На засіданні сесії були розглянуті ще 18 питань, серед них: про ліквідацію Ужгородського районного комунального підприємства (бюро) технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна, про ліквідацію КП «Ужгородщина», про безоплатну передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Ужгородського району, про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж населеного пункту с. Концово Холмківської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області, про внесення змін до ряду інших районних Програм, фінансових планів районної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги.
Крім того, районні обранці внесли зміни до Програми щодо запобігання надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2022 роки та виділили для реалізації цієї Програми фінансування. Внесли зміни і до Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні річки Тиса на 2016-2021 роки та Програми розвитку місцевих автомобільних доріг загального користування на період 2018-2020 років. Затвердили сьогодні депутати Програму поводження з твердими побутовими відходами в Ужгородському районі на 2020-2025 роки.
За результатами обговорень з усіх питань прийняті відповідні рішення.