Лісівники В.Бичківського лісомисливгоспу посадять 365,6 тис. саджанців

4 роки ago admin 0

Весна…  Весна, мов загадкова квітка,  яка цвіте зеленими барвами. Вона ще молода, усміхається святково й чисто, в її  ледь чутному диханні – таємниця свіжості , краси природи, що завжди відроджується  й відроджується. Небо ясніє, радує ласкаве сонце, скрізь сліди кипучого життя. Потрібно тільки опинитися у весняному лісі, щоб побачити , як навколо все  пробуджується.

Легкість і радість  тут відчувається у всьому. Вона несе людям нові надії, нове оновлення. Одна з найвідповідальніших періодів  для справжнього господаря як вдома так і в лісі. Від своєчасності і правильності виконання  найперших весняних робіт і залежить успіх в подальшому.

Тому з  першими  весняними сонячними днями, не зважаючи  на складну ситуацію, що склалася в нашій країні, а саме поширення коронавірусу  Covid 19 , лісівники ДП « Вел.Бичківське ЛМГ»  розпочали  весняну   лісовідновлювальну  кампанію.   Час на весняну посадку завжди  обмежений, а хочеться встигнути як найбільше, тому зволікати   не доводиться.

Дати нове життя, створити нові  насадження – основне завдання працівників нашого лісомисливського господарства. Навесні цього року структурними підрозділами ДП «Вел.Бичківське ЛМГ»  заплановано створити лісові культури на площі 48,5 га  ; сприяння природному  поновленню  60,1 га ;      під природне поновлення залишено   30,8 га. Це ділянки , які  були зрубані протягом 2019 року .

Кожна  ділянка має свої особливості :тип лісорослинних умов, висоту над рівнем моря, схил ,  які впливають  на склад насадження для кожної ділянки  окремо. На кожен суцільний зруб  працівники господарства складають  детальний проект лісових культур, де вказано лісництво, квартал, виділ, площу, головну породу, тип лісорослинних умов, спосіб посадки, кількість  запланованого  посадкового  матеріалу, а також схему змішування культур задля підвищення  стійкості насаджень до несприятливих умов,  шкідників та катаклізмів.

Для  весняного лісовідновлення 2020 р. планується використати   365,6 тис. штук посадкового матеріалу, таких порід  як бук лісовий,  ялина європейська, модрина, ялиця біла, ясен звичайний, клен – явір, дуб звичайний та інші , які дбайливо вирощено в базових лісових розсадниках нашого господарства.

Садіння лісу – наочний приклад того, що  лісівники не лише рубають, а й активно відновлюють ліс. Кожне посаджене, дбайливо вирощене та збережене дерево – це, без перебільшення, цінний вклад у зелену скарбницю нашої землі. Дарунок майбутнім поколінням, справжня ціна якого  визначиться через десятки років. Весна – час чи не для найважливішого в нашому  житті, пора для якогось особливого тепла та цвітіння, час життя. Воістину, весна – сама довгоочікувана пора!

Весна…  Весна, мов загадкова квітка,  яка цвіте зеленими барвами. Вона ще молода, усміхається святково й чисто, в її  ледь чутному диханні – таємниця свіжості , краси […]