В Анталовцях лісівники відтворили зрубаний ліс

4 роки ago admin 0
Ліси Ужгородщини – це «легені» цілого району та обласного центру Закарпаття. Вони мають неоціненне екологічне, соціальне та економічне значення – беруть участь у формуванні клімату, забезпечують киснем, переробляють шкідливі викиди, зберігають водні ресурси, слугують середовищем існування безлічі рослин і тварин.
 
Основним завданням лісівників є вирощування та відтворення лісів. Відтак, у суботу, 04 квітня, в Анталовецькому лісництві на трьох ділянках було проведено сприяння природному поновленню лісу.
 
Працівниками Ужгородського лісгоспу спільно з представниками громадської організації МТ “Маковиця”, а також з жителями с. Анталовці та с. Кибляри на площі 2,0 га було висаджено 2730 саджанців.
 
Відтворювали лісівники раніше зрубаний ліс. Серед порід, які висаджували – ялина європейська, ясен звичайний, клен-явір, дуб скельний.
 
Захід проведений з врахуванням суворих умов карантину.

Ліси Ужгородщини – це «легені» цілого району та обласного центру Закарпаття. Вони мають неоціненне екологічне, соціальне та економічне значення – беруть участь у формуванні клімату, забезпечують […]