ВИДАЛЕННЯ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ ЧЕРЕЗ СМІТТЄВІ БАКИ

4 роки ago admin 0

   30 березня 2020 року. На минулому тижні обладнано сміттєвими баками першу площадку для збирання побутових відходів.

   За ініціативи і коштом селищної ради ще з осені минулого року комунальне підприємство "Водоканалсервіс" вело підготовку до переходу на нові умови видалення твердих побутових відходів від населення. На території населених пунктів підшукувалися місця для площадок, бетонувалася їх основа, встановлювалося огородження і навіси, зварювалися і фарбувалися сміттєві баки.

   До цього часу побутові відходи від населення, згідно затвердженого графіка, збирає сміттєвоз в обумовлений час визначених днів тижня. В цьому є свої переваги, але й свої назручності. Саме тому було прийнято рішення про перехід на систему збору відходів через сміттєві баки. Очевидна їх перевага в тому, що мешканці будуть мати можливість виносити сміття в будь який час кожного зручного для них дня.

  На даний час по вул. Підгірна повністю обладнано і запущено в дію першу площадку по збору відходів згідно нового методу. Для цього успішного його впровадження, мешканцям необхідно виконувати певні умови, а саме:

   1. Викидати сміття тільки в баки, а не залишати поряд з ними, де його будуть розносити по окрузі вітер і тварини, що не покращить санітарного стану, від якого залежить здоров"я наше і наших дітей.

    2. В обов"язковому порядку укласти з комунальним підприємством угоди на вивезення відходів з кожної квартири та приватного будинку і вчасно вносити комунальні платежі, оскільки підприємству необхідно виплачувати заробітну плату, податки, утримувати транспорт, саме сміттєзвалище.

   Селищна рада звертає увагу мешканців на те, що відсутність угоди на вивезення відходів є підставою для складання адміністративного протоколу на власника (наймача) житла, і тягне за собою штраф в розмірі від 370 грн.