НА ЗАКАРПАТТІ УТВОРЕНО І ДІЄ РЕГІОНАЛЬНИЙ ШТАБ З ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

4 роки ago admin 0

У понеділок, 30 березня, відбулося засідання Регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Йшлося про організаційні питання забезпечення належної роботи Штабу.

Заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк повідомив, що у відповідності до вимог чинного законодавства України, Кабінетом Міністрів України в державі введено правовий режим надзвичайної ситуації. Згідно розпорядження в.о. голови Закарпатської ОДА Олексія Гетманенка, керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в області призначено заступника голови ОДА Ігора Шинкарюка.

Відповідно до вимог положень законодавства України, статей 75 та 76 Кодексу цивільного захисту України, з метою забезпечення безпосередньої організації і координації робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної з поширенням коронавірусної хвороби СОVID-19 в області на базі ОДА утворено Регіональний штаб з ліквідації наслідків НС та затверджено його склад.

Водночас, оперативні кризові центри та штаби, які діяли з початку березня в області будуть трансформовані в новий формат.

Начальником штабу призначено Віктора Буришина – начальника управління з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА.

Визначено та затверджено посадовий і персональний склад Штабу, організовано його роботу. До складу Штабу увійшли представники облради, керівники правоохоронних органів, ДСНС, департаментів і управлінь ОДА, обласних установ, підприємств, організацій, ЗС України, медики та інші. Місцем роботи Штабу визначено кабінети № 349, 351 в адмінбудівлі ОДА за адресою: м.Ужгород, пл.Народна, 4.

Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Ігор Шинкарюк: «Всі запити і вказівки щодо надання інформації, які надходять вам від Штабу, ми отримуємо безпосередньо від Керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації України. Організація роботи наступна: ми отримуємо розпорядження з Києва, надсилаємо вам і чекаємо термінове надання даних для подальшого відправлення їх на Київ. Нам потрібно швидко і оперативно виконувати ці завдання. Ви маєте завжди бути готові по першому розпорядженню у максимально стислий термін прибути до Штабу на робочу нараду. І мені, як керівнику, за результатами наради потрібно прийняти правильне, виважене рішення для реалізації виконання задач по ліквідації НС в області».

Начальник Штабу Віктор Буришин: «У Штабі працюватимуть 3 робочі групи: інформаційно-аналітична, група аналізу ситуації і підготовки даних та група організаційного забезпечення. Групи займатимуться  відпрацюванням доручень керівника робіт та звітної документації з центральних органів влади. Працівники, які перебуватимуть у Штабі, повинні бути компетентні у своїх напрямках і бути готовими відразу приймати рішення по наявним питання. Якщо надходить документ, то на його виконання буде 2-3 години часу, не більше».

Керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Ігор Шинкарюк: «Представники мають бути відряджені в штаб для роботи на постійній основі для виконання завдань в штабі. Щоденно, з 08:30 до 17:30 години, в стандартному робочому режимі. І не нормовано, у випадку необхідності. Вони повинні перебувати тут 7 днів на тиждень. Ці люди не повинні залучатися до виконання інших завдань у їх структурних підрозділах до моменту закінчення ліквідації цієї НС. Якщо ви бачите, що людина не готова працювати 8 годин в активному режимі, надсилайте двох людей, що працюватимуть по 4 години».

Відповідно до розпоряджень, головам райдержадміністрацій, міськвиконкомів визначено невідкладно призначити керівників робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та забезпечити організацію роботи відповідних Штабів на місцях.

У понеділок, 30 березня, відбулося засідання Регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Йшлося про організаційні питання забезпечення належної …