ВИДІЛЕНО КОШТИ НА МЕДИЧНЕ ОБЛАДНАННЯ

4 роки ago admin 0

   26 березня 2020 року на позачерговій сесії депутатами Воловецької селищної ради прийнято рішення про спрямування 700 тис. гри. з місцевого бюджету на придбання медичного обладнання.

   У зв"язку з пандемією коронавірусу, до селищної ради звернулася директор "Воловецької центральної районної лікарні Воловецької районної ради" з клопотанням щодо виділення коштів на придбання дорогого, але вкрай необхідного обладнання для рятування хворих на коронавірус. Проаналізувавши чималий список, зваживши фінансові можливості селищного бюджету, бюджетна комісія рекомендувала депутатам виділити кошти для придбання:

– Кисневий концентратор «БІОМЕД» LF-Н-10А (орієнтовна ціна 150 тис.грн.);

– Апарат штучної вентиляції легень «ВLIZАR» (орієнтовна ціна 270 тис.грн.);

– Пульсоксиметри, 3 шт (орієнтовна вартість 30 тис.грн.);

– гематологічний аналізатор (орієнтовна ціна 200 тис.грн.);

– Обладнання для реанімаційного відділення (50 тис.грн.).

   Вказана субвенція з селищного бюджету в районний є цільовою, тобто за виділені кошти можна придбати тільки перераховане обладнання і встановити його тільки в нашій лікарні для потреб наших людей. В іншому разі кошти повернуться в селищний бюджет. Звичайно, краще б вірус обійшов наше селище і обладнання не знадобилося, але в будь якому разі в нашій лікарні воно точно буде не зайвим.

    До речі, договором про субвенцію жодних VIP-палат не обумовлено і не передбачається. До того ж, сподіваємося, персонал лікарні і громадянське суспільство селища та села Канора подібного не допустять.

   Воловецька селищна рада бажає всім міцного здоровя і довгих років життя. Також радить дотримуватися умов карантину, і в такий непростий час не поширювати фейки.