Суха трава горить – а вогнеборці гасять. Може досить знищувати природу?

4 роки ago admin 0

Щоденні звернення вогнеборців краю до закарпатців щодо заборони спалювання минулорічної сухої рослинності та обережного поводження із вогнем, на жаль, результату не дають: кількість загорань у екосистемах невпинно збільшується. Тільки за  минулу чергову добу підрозділи ДСНС виїжджали на гасіння 21 пожежі, 18 з яких – це … сумнозвісна суха рослинність, чагарники та сміття на відкритих територіях.

Пожежі в екосистемах охопили фактично усе Закарпаття, однак “лідирують” у списку спалених територій  – ужгородські екосистеми. Тут впродовж доби зафіксовано 6 пожеж на загальній площі понад 2 га. По два випадки загорань виникло в Іршавському, Мукачівському та Свалявському районах, а також по одному на решті території області. 

Прикро, що громадяни не переймаються цією проблемою, та відносяться до цього вкрай безвідповідально. Хоча кількість родючих ґрунтів, тварин, птахів та комах, що гинуть у вогняних пастках, а також реальні випадки, коли ці «незначні» пожежі призводять до трагедій, мали б вже сколихнути ментальність населення та змусити більш відповідально відноситись до пожеж в екосистемах.

Сподіваємось, що невдовзі закарпатці все ж зрозуміють, що треба бережливо відноситися до природи і того, що їх оточує.

У ДСНС України у Закарпатській області