Визначені заходи запобігання поширенню коронавірусної інфекції на Закарпатті

4 роки ago admin 0


      Cьогодні в Ужгороді відбулось  засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У його роботі взяли участь в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко, голова обласної ради Михайло Рівіс, керівники районів, департаментів та управлінь ОДА, силових структур, медики та епідеміологи.


–  У школах, садках, вишах області – тритижневий карантин до 3 квітня.


–        Усім закладам і установам, підприємствам, органам влади різного рівня – утриматися від організації та проведення масових заходів,  в тому числі культурно-розважальних.


–        Відкласти до стабілізації епідемічної ситуації проведення спортивних змагань, турнірів, в Закарпатській області та поїздки на аналогічні заходи в країни, де реєструють COVID-19. Якщо дані заходи вже організовані, провести їх без участі глядачів та вболівальників.


                                                                                                


–        Посилити дезінфекційні заходи в закладах освіти області, соціальних установах, медичних, транспорті, у місцях скупчення людей: кінотеатрах, ринках, кафе, ресторанах. Збільшити у таких закладах  кратність прибирання із використанням деззасобів та частіше провітрювати приміщення.


–        Увести в закладах охорони здоров’я підвищений протиепідемічний режим, заборонити відвідування хворих.


                                                                                    


–        Забезпечити працівників громадської сфери витратними матеріалами для особистої гігієни (серветки, дозатори з рідким милом, спиртовмісні антисептики).


Такі рішення були прийняті сьогодні, 11 березня, в Ужгороді на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання відбулося у малій залі ОДА. У його роботі взяли участь в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко, голова обласної ради Михайло Рівіс, керівники районів, департаментів та управлінь ОДА, силових структур, медики та епідеміологи.