Підписання Меморандуму про співпрацю у рамках всеукраїнського проекту «Озеленення України» – «1 000 000 дерев за 24 години»

4 роки ago admin 0

У середу, 11 березня, о 15.00 у малому залі Закарпатської ОДА відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю у рамках всеукраїнського проекту «Озеленення України» – «1 000 000 дерев за 24 години». На Закарпатті акція отримає назву «З маленького деревця – зелені Карпати». Акція стартує 21 березня і триватиме місяць.

Область кліматично неоднорідна, висаджування дерев залежатиме від температури повітря в окремих районах Закарпаття, проте більшість міст та сіл області долучаться в день всеукраїнської акції саме в суботу 21 березня, щоб бути включеними до Книги рекордів Гіннеса.

Меморандум про взаєморозуміння укладатиметься між представниками Книги рекордів України, CEO Club Ukraine, Закарпатським ОУЛМГ, Закарпатською ОДА, Закарпатською обласною радою, Ужгородською та Мукачівською міськрадами УжНУ та іншими бажаючими організаціями області. Під час заходу будуть озвучені цьогорічні плани щодо озеленення Закарпатської області, відкриття нових парків. Спікери прес-конференції розкажуть про відновлення закарпатських лісів у 2020 році, підвищення іміджу лісової галузі, відновлення екосистеми краю, а також підвищення екологічної свідомості закарпатців та необхідності висаджування дерев і кущів у парках, скверах, гаях, біля закладів освіти, державних установ.

Учасники: в.о. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко, ректор УжНУ проф. Володимир Смоланка, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, Мукачівський міський голова Андрій Балога, координатор проекту «Озеленення України» по організаційних питаннях Вадим Парасочка, координатори проєкту по Закарпатській області «Озеленення України» директорка Ресурсного центру зі сталого розвитку УжНУ Ганна Мелеганич, перший заступник начальника-головний лісничий області Ігор Коцур, відповідальна за проведення акції, керівник департаменту екології та природних ресурсів Юрій Шпонтак, президент «Ротарі Клуб Ужгород» Микола Бережанський, представники бізнес-структур та громадськості області, які долучаться до акції на Закарпатті.



Запрошуємо представників засобів масової інформації! Контактна особи на місці: Юлія Давидова (0681405777) та Ганна Мелеганич (0509093018)

У середу, 11 березня, о 15.00 у малому залі Закарпатської ОДА відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю у рамках всеукраїнського проекту «Озеленення України» – «1 000 000 […]