Майбутні насадження на суцільних зрубах 2020 року, вже спроектовані…

4 роки ago admin 0

Весняне та осіннє лісовідновлення — чи не найважливіший етап, до якого лісівники ДП «Великобичківське ЛМГ» готуються заздалегідь і з усією відповідальністю. Відтворення лісів, проводиться на всіх суцільних зрубах, а це, в свою чергу забезпечить безперервне лісокористування. Щороку лісничі лісництв та спеціалісти відділу лісового господарства, перед початком  лісокультурних робіт на кожен суцільний зруб складають проект лісових культур.

Основне завдання для працінків державної лісової охорони є забезпечити високу якість  робіт з лісовідновлення, забезпечення вирощування продуктивних, біологічно-стійких цінних деревостанів та оформлення необхідної технічної документації

Кожного року Закарпатське ОУЛМГ проводить кущові наради із захисту проектів лісових культур. Цьогоріч спеціалісти ДП «Великобичківське ЛМГ» на базі ДП «Великобичківське ЛМГ», успішно захистили проекти лісових культур згідно, яких планується висадити 557 тисяч саджанців основних лісоутворюючих порід, на площі : посадка лісових культур 78,4га; сприяння природному поновленню 103,9га; природне поновлення 61,5га.

Приймали та погоджували проекти, комісія за участю провідних спеціалістів краю: директор НПП «Зачарований край» В.С. Феннич, доцент кафедри лісівництва УжНУ Ф.Ф. Гербут. Зверталася увага на принципи та підходи у проектуванні майбутніх лісових насаджень, а саме: відповідність проектованих лісових порід відповідним типам умов місцезростання; змішування головних та супутніх деревних порід на принципах лісового симбіозу; введення до складу лісових культур чагарників та плодових дерев.

Весняне та осіннє лісовідновлення — чи не найважливіший етап, до якого лісівники ДП «Великобичківське ЛМГ» готуються заздалегідь і з усією відповідальністю. Відтворення лісів, проводиться на всіх […]