Військові та ГО «ПОБРАТИМИ» працюють поруч вже три роки

4 роки ago admin 0

З 18 лютого 2017 року на підставі підписаного Меморандуму про співпрацю  між Генеральним штабом Збройних Сил України та громадською організацією «Рівненська обласна ветеранська організація «ПОБРАТИМИ»» розпочалась спільна діяльність в рамках реалізації заходів Гуманітарного проєкту Збройних Сил України «ЕВАКУАЦІЯ 200». До речі цей проєкт саме у Рівному отримав почесне звання – «НАРОДНИЙ ГЕРОЙ УКРАЇНИ» в серпні 2019 року.6

Не зважаючи що ця організація за кількістю учасників невеличка вона впевнено організовує свою діяльність за наступними напрямками:

Безпосередня участь членів громадської організації на посаді водія пошукової групи гуманітарного проекту в зоні проведення АТО (ООС) на сході України;

Ремонт транспортних засобів автомобільної групи зазначеного проекту;

Реалізація заходів національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання учнівської молоді в областях які входять в зону відповідальності оперативного командування «Захід».

8Отже, в саме такій послідовності — Колб Олег Ігорович (смт. Зарічне), Кушнір Микола Захарович (смт. Рокитне), Прищепа Тарас Богданович (м. Рівне), Харламов Олег Костянтинович (смт. Зарічне), Колб Ігор Михайлович (смт. Зарічне), Гайдиш Ігор Степанович (м. Дубровиця), місцеві мешканці північних районів  Рівненської області виконували завдання на посадах водія та організовували ремонт техніки завдяки друзям, знайомим та колегам.

Що стосується діяльності в рамках національно-патріотичного виховання та військово-патріотичного виховання учнівської молоді то «ПОБРАТИМИ» допомогли встановити Меморіальні знаки Малого Герба України, а саме:

В 2017 році до 100 річниці заснування Малого Герба України на ділянці міжнародного шоссе Київ – Ковель (встановлено завдяки заступнику Голови правління ГО «ПОБРАТИМИ» Кушнір Миколи Захаровича);До Дня Знань 2019 році в населеному пункті м. Берегово на фасаді 5-ї школи, центр міста (встановлено завдяки спільної ініціативи Командувача військами оперативного командування «Захід», ГО «ПОБРАТИМИ», Начальника Управління СБУ в Закарпатській області та директора державного підприємства Берегівське лісове господарство в особі Богдана Шойного);

Читайте також:  Лісівники разом із СIMIC допомагають місцевому населенню та учасникам бойових дій на Рівненщині

До Дня Захисника України в 2019 році в н.п. Прикладники Зарічненського району Рівненської області на кордоні з Республікою Білорусь, поблизу контрольно-пропускного пункту перетину державного кордону (встановлено завдяки заступнику Голови правління ГО «ПОБРАТИМИ» Колб Ігоря Михайловича) .

4

Також в період з 2017 року по 2019 року завдяки діяльності було виготовлено близько 150 банерів та понад 30 000 кишенькових календарів «Я захищаю свою богом дану Україну» та спільно із позаштатною групою національно-патріотичного та військово-патріотичного учнівської молоді оперативного командування розміщено та розповсюджено в областях зони відповідальності оперативного командування «Захід».

“Приємно бачити приклади відданості справі – родина Колб (смт.Зарічне) – і син і батько в проекті  і як водії, і як волонтери. Рідні брати Харламови (смт.Зарічне) – Олег та Василь і як водії, і як волонтери і безпосередньо ремонтують автомобільний транспорт», — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу цивільно-військового співробітництва оперативного командування «Захід» підполковник Андрій Рисюк.

Також користуючись нагодою дякуємо за співпрацю і розуміння депутатському корпусу обласної ради в особі Голови ради Олександра Данильчука, за рішучий старт в підтримку гуманітарного проекту – Олексію Муляренку, за постійну та тривалу підтримку  колективу Рівненської обласної державної адміністрації в особі Голови адміністрації Віталія Коваля, всім, і кожному Українцю хто залучався до зазначених вище заходів!

З 18 лютого 2017 року на підставі підписаного Меморандуму про співпрацю  між Генеральним штабом Збройних Сил України та громадською організацією «Рівненська обласна ветеранська організація «ПОБРАТИМИ»» розпочалась […]