Працівники державної лісової охорони нагадали про штрафи

4 роки ago admin 0

З метою підвищення ефективності роботи із запобігання боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції перевірці законності вивезення деревини, правил пожежної безпеки, інших порушень лісового законодавства. Працівниками ДП «Рахівське ЛДГ» спільно з співробітниками поліції РВ ГУНП було проведено рейд, а також перевірку контрольно-пропускних пунктів на території підприємства.

В ході спільних відпрацювань було охоплено Богданську та Лугівську долини в ході якої, перевірено якість КПП в урочищах Тищора, Щауль, Богдан, Павлик, Квасний. Окрім постійних рейдів працівниками лісгоспу ведеться активна співпраця з населенням, розміщується аншлаги та інформаційні стенди на лісівничу тематику, встановлюють шлагбауми та перекривають лісові дороги у найбільш небезпечних ділянках лісового масиву.

Працівники ДЛО підприємства ДП «Рахівське ЛДГ» вкотре нагадують, що відповідно Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» за самовільні рубки дерев передбачене покарання відповідно до статті 65 КУпАП , згідно з якої стягується з громадян штраф в розмірі від 255 грн. до 510 грн. для посадових осіб від 510 грн. до 1020 грн. Крім того, лісопорушник відшкодовує нанесені ним збитки лісовому господарству. Розмір збитків залежить від розміру пенька після незаконного зрізу дерева. Враховуючи індексацію в 2020 році, яка становить 104,1%. Так, у поточному році кожне зрубане дерево в залежності від діаметра пенька ( наприклад 20 сантиметровий пеньок – розмір шкоди складає 1606,13 грн в тому числі ставка збору за незаконно добуту деревину, а при діаметрі пенька до 40 сантиметрів – шкода складатиме 9332,05 гривень).

З метою підвищення ефективності роботи із запобігання боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції перевірці законності вивезення деревини, правил пожежної безпеки, інших порушень лісового законодавства. Працівниками […]