Депутати Ужгородської районної ради успішно провели 37 сесію

4 роки ago admin 0

Сьогодні, 14 лютого, відбулося пленарне засідання тридцять сьомої сесії районної ради. Головував на сесії голова районної ради Руслан Чорнак.
Передувало сесії засідання Президії районної ради, на якій детально опрацьовано та погоджено питання порядку денного.
На початку роботи сесії припинено повноваження чотирьох депутатів районної ради, які були обрані до об’єднаних територіальних громад на виборах 22 грудня 2019 року – Єлизавети Буйдошов, Руслана Пишки, Володимира Рішка та Наталії Мигалини.
Одним із основних питань порядку денного сесії були звіт голови районної ради про роботу ради за період з січня по грудень 2019 року та звіт голови районної державної адміністрації про виконання делегованих радою повноважень за 2019 рік.
Депутати також заслухали інформацію начальника фінансового управління райдержадміністрації Ольги Ящищак про виконання районного бюджету за минулий рік та проголосували за внесення змін до поточного районного бюджету.
З метою розв’язання найважливіших проблем розвитку району та окремих галузей, забезпечення ефективного використання фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, депутатами внесено зміни та прийнято ряд районних програм. Також прийнято рішення про районну дитячо-юнацьку спортивну школу та Академію футболу.
Обговорено ряд майнових питань, зокрема, внесено зміни до Статутів деяких комунальних установ, прийнято на баланс приміщення КП «Ужгородщина». По даних питаннях депутатами прийнято відповідні рішення.
В зв’язку із запровадженням абонентської плати за розподіл газу для населення, депутати районної ради звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України та Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про скасування постанови НКРЕКП щодо встановлення вищезгаданої абонплати.
Одностайними були депутати при прийнятті інших рішень, що мають значиму вагу в забезпеченні життєдіяльності району. Таких було 26.
В роботі сесії прийняли участь голова Ужгородської райдержадмністрації Вячеслав Дворський, його заступники, керівники структурних підрозділів РДА, керівники правоохоронних органів, голови місцевих рад та інші.