Офіціанти, які обслуговували відвідувачів ужгородського кафе, виявилися «нічийними»

4 роки ago admin 0

Учасниками «цікавої» ситуації стала нещодавно інспекторська група Управління Держпраці у Закарпатській області під час проведення інспекційного відвідування одного із закладів харчування, яке знаходиться у центрі Ужгорода. На момент контрольного заходу у приміщенні кафе-бару відвідувачів обслуговували сім працівників. Відповідно до порядку здійснення заходів контролю, події, що розгорталися у кафе, посадовці фіксували з допомогою відеозасобу.

На камеру офіціанти зізналися, що дійсно працюють у цьому кафе, навіть назвали прізвище людини, котра прийняла їх на роботу. Однак повідомили, що письмових договорів стосовно їх працевлаштування не укладали. Простіше кажучи, працювали нелегально.

Спростувати чи підтвердити цю інформацію на момент інспектування не вдалося, оскільки адміністрація закладу не представила жодних документів. Наступного дня в Управління Держпраці  прийшов сам власник кафе і заявив, що виявлені на території його закладу особи насправді працюють в іншого ФОПа. Та знову ж таки на підтвердження своїх слів підприємець відмовився надати відповідні документи.

За інформацією ГУ ПФУ в Закарпатській області, у вказаному закладі офіційно зареєстрований лише один найманий працівник. Наразі немає і підтвердження версії про здійснення підприємницької діяльності на території кафе іншим ФОПом.

Отож у межах компетенції посадовців Управління Держпраці стосовно вказаного підприємця будуть вжиті відповідні заходи реагування.