Кількість пожеж на Закарпатті цьогоріч зросла на 144 %, в основному горить сухостій

5 років ago admin 0

Розпочався травень, а з ним нас чекають спекотні дні. Для підрозділів Управління ДСНС України у Закарпатській області  у цей період особливо актуальним є питання запобігання та протидії масовим пожежам у лісових масивах та на сільгоспугіддях. Тож, сьогодні, підсумовуючи роботу за квітень 2019 року, керівництво Управління та начальники підпорядкованих підрозділів проаналізували діяльність рятувальної служби та обговорили питання покращення пожежної ситуації в краї.

Так, з початку 2019 року кількість пожеж  у порівнянні із аналогічним періодом минулого  року зросла на 144 відсотки та, станом на 1 травня, становить 1550 випадків. За аналогічний період 2018-го в краї зафіксовано лише 635 пожеж. Звісно ж, таке суттєве збільшення відбулося за рахунок великої кількості пожеж в екосистемах краю. За 4 місяці цього року їх зафіксовано аж 1024 випадки.

«Основними причинами такого роду пожеж є випалювання сухої рослинності, порушення правил пожежної безпеки та недотримання заходів пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт. Особливо, неконтрольовані самопали сохостоюю неприпустимі на територіях, які межують з лісовими масивами краю. Зараз, коли на вулиці буде спостерігатись пожежонебезпечний період, і для виникнення загорання достатньо буде однієї іскри, наші підрозділи мають докласти максимум зусиль аби попередити такі випадки, а  при виникненні загасити пожежу на початковій стадії», – зауважив Роман Гудак.

Далі Роман Васильович визначив основні пріоритети в роботі на майбутнє. Серед головних завдань рятувальників – запобігання виникненню пожеж в екосистемах, особливо у лісових масивах, паспортизація водних об’єктів до початку купального сезону та широкомасштабна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення щодо запобігання пожеж та загибелі людей.

 

 У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0395.JPGDSC_0393.JPG

DSC_0410.JPGDSC_0402 копия.jpg