Лісівники ДП “Хустське ЛДГ” захистили проєкти лісових культур та природного поновлення

4 роки ago admin 0

11 лютого у приміщенні адмінбудинку Буштинського лісництва відбувся захист проектів лісових культур та природного поновлення на 2020 рік. Цього року лісовідновлення заплановано провести на площі 28,6 га, в т.ч. посадка лісових культур – 5,1 га та сприяння природному поновленню, природнє заростання на площі 23,5 га.

Всього планується висадити 60 288 шт сіянців з лісових розсадників лісництв, в т.ч. Бука лісового – 27 572 шт.,Клена-Явора – 9 632 шт, Ясена звичайного – 9 343 шт., Дуба скельного – 2 132 шт., Дуба звичайного – 7 016 шт.,Дуба червоного – 123 шт., Ялини європейської – 3 486 шт., Каштана їстивного – 984 шт.

Нові лісові насадження з`являться у 6-ти лісництвах: Березівському,Н.Бистрянському,Драгівському,Хустському,Велятинському, Вишківському лісництвах.

При складанні проектів лісових культур слід ретельно добирати склад майбутнього деревостану, оскільки це позначається на біологічній стійкості і продуктивності насаджень. Головні породи добирають з урахуванням їх біологічних і екологічних особливостей, стану лісокультурних площ, грунтових і кліматичних умов, призначення насаджень і економічних факторів.

Висаджування лісових культур здійснюється ручним способом у строки, що забезпечують їх високу приживлюваність. Догляди за лісовими культурами здійснюються до віку їх переведення у вкриту лісовою рослинністю землі.

11 лютого у приміщенні адмінбудинку Буштинського лісництва відбувся захист проектів лісових культур та природного поновлення на 2020 рік. Цього року лісовідновлення заплановано провести на площі 28,6 […]