Брустурянські лісівники активно розвивають туризм

4 роки ago admin 0

Немає ніяких причин протиставляти туризм веденню лісового господарства. Місця в закарпатській природі вистачить для обох галузей, якщо діяти розумно і керувати лісами на стійкій основі.

У кожного закарпатця є власна думка про ліс – ми все-таки лісове населення. Навіть якщо ми не вирощуємо ліс, то кожен з нас їм користується – в більшій чи меншій мірі. Кожен знає на власному досвіді, чим вабить ліс. Хтось збирає там гриби, хтось бігає та їздить на велосипеді, а хтось просто ходить погуляти на природі.

Лісове господарство і туризм – два важливих сектори економіки, які утворюють в ВВП. Однак без державної підтримки не буде достатнього розвитку зеленого туризму, як і розвитку лісового господарства.

Лісогосподарські підприємства Закарпатської області мають широкий потенціал для розвитку туризму. На базі лісництв можна організовувати відпочинок упродовж усього календарного року.

Активну роботу в цьому напрямі активно розвиває ДП «Брустурянське лісомисливське господарство». Наразі працівники цього потужного державного підприємства вже збудували понад 50 місць відпочинку.

Окрім того, подорожуючі можуть зупинитися на ночівлю або відпочинок й у мисливських будиночках. Охочим відпочити на лоні природи пропонують такі послуги: проживання, харчування, екскурсії за визначеним маршрутом, відвідування рекреаційних місцин та історичних куточків, купання у гірських річках, рибальство та почути рев оленя.

Немає ніяких причин протиставляти туризм веденню лісового господарства. Місця в закарпатській природі вистачить для обох галузей, якщо діяти розумно і керувати лісами на стійкій основі. У […]