Держлісагентство сприяє правоохоронним органам у виявленні правопорушень в лісовій галузі України

4 роки ago admin 0

Сьогодні за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора було проведено санкціонований обшук центрального апарату Державного агентства лісових ресурсів України.

Держлісагентство надало повний та безперешкодний доступ правоохоронцям до всіх приміщень центрального апарату та всіх документів і архівів.

Як зазначено на сайті Офісу Генерального прокурора, правоохоронці викрили незаконну схему розтрати державних лісових ресурсів на території Житомирщини. Зазначеними діями державним інтересам заподіяно шкоду на понад 6 млн грн. Наразі чотирьом посадовим особам державного підприємства лісового господарства повідомлено про підозру у розтраті.

За даними слідства, вказані особи за попередньою змовою між собою, ймовірно, здійснювали розтрату лісових насаджень, які належать державі, шляхом незаконної їх порубки під виглядом проведення заходів з поліпшення санітарного стану лісів на території Житомирської області. За версією слідства, незаконно зрубані дерева потім реалізовувались за готівку суб’єктам господарювання, в тому числі експортерам пиломатеріалів.

Правоохоронці провели понад 30 санкціонованих судом обшуків, за результатами яких вилучено документи, що стосуються предмету розслідування, а також виявлено та вилучено понад 600 м куб деревини, походження якої на час проведення слідчої дії документально не підтверджене.

Про зазначені обшуки також повідомлено на сайті ДБР.

Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сьогодні за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора було проведено санкціонований обшук центрального апарату Державного агентства лісових ресурсів України. Держлісагентство надало повний та безперешкодний доступ правоохоронцям до […]