Лісівники Рахівщини продовжують боротьбу з незаконним обігом деревини

4 роки ago admin 0

Днями в приміщенні ДП «Вел. Бичківське ЛМГ» відбулась спільна нарада з працівниками державної лісової охорони та працівників національної поліції.

Участь у нараді взяли директор ДП «Вел. Бичківське ЛМГ» Юрій Сойма, головний лісничий Роман Ясінчак, провідні спеціалісти відділу лісового господарства, начальник Рахівського ВП Михайло Палкуш, начальник Бичківського ГШР Михайло Гріджак.

Головна мета зустрічі – створення мобільних рейдових груп за участю працівників національної поліції та узгодження графіків проведення рейдів по виявленню фактів незаконних рубок та браконьєрських полювань.

Як зазначив директор лісомисливгоспу Юрій Сойма, внаслідок проведення так званих «депопуляцій» диких кабанів, чисельність диких тварин в угіддях знизилась до критичного рівня. Це негативно впливає на природній баланс, де повинно відбуватись природнє відтворення без втручання людини. Негайне припинення полювання і боротьба з браконьєрством може зберегти популяції тваринного світу.

Також Юрій Михайлович зазначив, що мобільні рейдові групи повинні перевіряти прилеглі території держлісфонду, де проживає місцеве населення та місця проведення лісосічних робіт. Перевіряти вантажі з лісопродукцією в межах лісового фонду, а також перевірити деревину на наявність бірок, наявність яких говорить про легальність лісопродукції.

У свою чергу начальник Рахівського ВП Михайло Палкуш наголосив, що спільна взаємодія працівників лісової охорони та національної поліції забезпечить ефективний результат в попередженні та виявленні фактів порушення природоохоронного законодавства. Працівники національної поліції завжди готові залучатися до проведення рейдів.

За результатами наради присутні узгодили план взаємодії із запобігання та боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції та іншими порушеннями лісового законодавства.

Днями в приміщенні ДП «Вел. Бичківське ЛМГ» відбулась спільна нарада з працівниками державної лісової охорони та працівників національної поліції. Участь у нараді взяли директор ДП «Вел. […]