У лісових розсадниках Закарпаття вирощено 7,7 мільйона сіянців та саджанців

5 років ago admin 0
У конференц-залі Закарпатського обласного правління лісового та мисливського господарства відбулась нарада щодо результатів кампанії по лісовідновленню. Відтак упродовж минулого року підприємствами ЗОУЛМГ було заготовлено 24,2 тонни лісового насіння. З них дуба звичайного та скельного – 21,4 т., бука лісового – 56 кг., ялини європейської – 324 кг., ялиці білої – 378 кг, інші породи – 2029 кг. На об’єктах ПЛНБ заготовлено 27% лісового насіння.
 
Збір та переробка насіння дала свої позитивні результати. У рамках кампанії «Майбутнє лісу у твоїх руках» лісівниками проведено лісовідновлення на площі 2791 га. (109% від плану), із яких 919 га. лісових культур (в т.ч. посівом 67 га.) та 1872 га. шляхом природного поновлення. Всі підприємства ЗОУЛМГ виконали та перевиконали план посадки.
 
Для забезпечення лісокультурних робіт у 2019 році в лісових росзадниках, які утримують всі без виключення держлісгоспи, вирощено 7,7 мільйона шт. стандартного садивного матеріалу.
 
Під час наради, присутні також обговорили план підготовки лісовідновлення у 2019 році. Документ передбачає провести заліснення на площі 2244 га., в тому числі лісових культур 726 га. та 1518 га. природного поновлення. У порівнянні з минулим роком площа зменшилась, однак це пов’язано зі зменшенням суцільних зрубів.

У конференц-залі Закарпатського обласного правління лісового та мисливського господарства відбулась нарада щодо результатів кампанії по лісовідновленню. Відтак упродовж минулого року підприємствами ЗОУЛМГ було заготовлено 24,2 тонни […]