УВАГА! З 01 січня 2020 року нові ставки судового збору

4 роки ago admin 0


   

                                                                       Шановні відвідувачі суду!

          Нагадуємо, що 1 січня 2020 року діють нові реквізити для сплати судового збору та інших платежів.

          Відповідно до статті 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, – у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

      Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 січня 2020 року встановлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розмірі 2102 грн 00 коп.

        Оновлені реквізити рахунків для зарахування судового збору та інших рахунків для зарахування надходжень до бюджетів при розгляді справ у суді, що почали діяти з 1 січня 2020 року,  Ви можете знайти на офіційному веб-сайті суду в розділі «Громадянам», рубрика «Судовий збір».

         Пропонуємо до Вашої уваги:

       Також звертаємо Вашу увагу, що з 1 січня 2020 року діятимуть нові рахунки для зарахування податків, зборів та інших платежів за стандартом IBAN. Застосування IBAN стає обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі під час транскордонних переказів. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

                                  

                                                                                                                                             Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду