В Ужгороді відбулась прем’єра різдвяної казки "Коли звізда ясна"

4 роки ago admin 0

Прем’єра закарпатської різдвяної вистави «Коли звІзда ясна» відбулася сьогодні в обласному театрі імені братів Шерегіїв в Ужгороді. Поставили її за мотивами казки Олександра Гавроша «Різдвяний песик», розповів директор театру Василь Марюхнич.

  

 

19 грудня на день святого Миколая на сцені драмтеатру закарпатські актори разом із студентами 2-го та 3-го курсу Ужгородського інституту культури і мистецтв показали різдвяну казку «Коли звізда ясна».

За словами директора Закарпатського обласного театру Василя Марюхнича подивитися на виставу прийшли діти з усього Закарпаття. Розпочалося дійство з привітання святого Миколая та ангела.

Олександр Гаврош, автор казки розповів, хотів створити дитячу виставу про саме закарпатське Різдво. Звідти пішла і назва твору: «Коли звізда ясна».

ОЛЕКСАНДР ГАВРОШ, автор різдвяної казки

«Саме закарпатської історії поки що не було – це таке дуже амбітне завдання, я собі таке поставив і от таку історію я написав. В якій і сучасність теж є, це не просто якась казка умовно кажучи, в умовному казковому світі – це все таки наша сучасна історія ».

Директор Закарпатського обласного театру Василь Марюхнич сказав: новорічно-різв’яна казка стала лауреатом міжнародної КорнійЧуківської премії. Щорічно нею нагороджують найкращі твори для дітей.

ВАСИЛЬ МАРЮХНИЧ, директор Закарпатського обласного театру імені братів Шерегіїв

«Я зазвичай, з донькою коли вона засипала читаю їй казки, зокрема і ту казку «Різдвяний песик», доці тоді було п’ять років і вона мені здалася дуже такою знаєте, щемливою історією. І взагалі, такі речі вони доходять до дітей і не лише до дітей, а й до дорослих. Тому ми після перемовин таких нетривалих вирішили взяти її в репертуар запросили В’ячеслава Давидюка »

За словами Олександра Гавроша, режисер-постановник казки — В’ячеслав Давидюк, головний режисер Хустського театру.