Ужгородські рятувальники нагадали громадянам Баранинської ОТГ про дотримання правил пожежної безпеки в опалювальний сезон

4 роки ago admin 0

11 грудня рятувальники Ужгородського міськрайвідділу ДСНС Закарпаття провели планове  відпрацювання з безпеки життєдіяльності серед населення Баранинської об’єднаної територіальної громади, куди входить дев’ять населених пунктів.

Під час профілактичного заходу рятувальники особливу увагу звернули на дотримання правил пожежної безпеки взимку, а саме на обережність під час зниження температури при експлуатації електронагрівальних приладів та пічного опалення. Окремо зупинилися на справності газового обладнанння. Йшлося й про смертельну небезпеку чадного газу.

Окрім бесід із місцевими жителями, персоналом та пацієнтами амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Баранинці, вогнеборці також звернулися із цією важливою проблемою і до священнослужителів. Рятувальники попросили духовенство, яке зібралося  в храмі села Холмець, аби після завершення Богослужінь нагадували парафіянам про небезпеку пожеж у побуті. Також надзвичайники провели роз’яснювальну бесіду-інструктаж щодо правил пожежної безпеки в культових спорудах задля попередження вогняної біди під час богослужінь, адже попереду новорічно-різдвяні свята.

Особлива увага жителів зверталася на недопущення пустощів з вогнем малолітніх дітей та необережного поводження з вогнем у нетверезому стані, що дуже часто стає причиною пожеж. Також, учасники профілактичного рейду наполегливо радили  власникам помешкань в найкоротший термін усунути виявлені недоліки в обладнанні будівель, аби не допустити лиха.

А для того, щоб жителі Баранинської ОТГ не забували правил пожежної безпеки, їм роздали тематичні листівки.

IMG_2534.JPG  IMG_9209.JPG

 У ДСНС України у Закарпатській області