Питання легалізації робочих місць та офіційного оформлення трудових відносин розглянули на семінарі в Ужгороді

4 роки ago admin 0

На базі Ужгородського міського центру зайнятості у рамках Всеукраїнського Тижня права відбувся семінар з роботодавцями на тему: «Трудова адаптація працівників, у тому числі осіб з інвалідністю шляхом стажування». Захід проходив за сприяння і завдяки спільній організації працівників Ужгородського МЦЗ та Управління Держпраці у Закарпатській області, яке представляли головні державні інспектори Зорян Берник і Маріанна Гукс.

Посадовці Управління Держпраці особливу увагу приділили під час своїх виступів питанням легалізації найманої праці та заробітної плати,  нагадавши, що робота без оформлення трудових відносин  робить працівників практично беззахисними перед незаконним звільненням, позбавляє їх права на соціальні виплати, компенсації та інші гарантії, закріплені трудовим законодавством України.

Такі особи можуть також бути незаконно залучені до шкідливих умов праці або протипоказаних для їх здоров’я робіт без належних доплат чи компенсацій. Водночас присутнім пояснили різницю між трудовим та цивільно-правовим договорами  і ознайомили з порядком їх укладання.

Наголошуючи на необхідності дотримання вимог трудового законодавства, Маріанна Гукс та Зорян Берник звернули увагу присутніх на можливі наслідки допущення таких порушень.