Суд відвідали учні Мукачівського ліцею Мукачівської міської ради

6 років ago admin 0


 

04 червня 2018 року в приміщенні Мукачівського міськрайонного суду проведено екскурсію для учнів 8 класу юридичного відділу Мукачівського ліцею Мукачівської міської ради в супроводі класного керівника Ільницької Д.О., та вчителя Герц Т.І.

Помічник судді Шин Юлія Василівна, провела для учнів оглядову екскурсію приміщеннями суду, розповіла про основне завдання та ключові цінності судової системи в цілому, детально проінформувала про структуру та порядок роботи Мукачівського міськрайонного суду, а також ознайомила присутніх з процедурою формування та впорядкування справ, реєстрацією та  рухом документів, що надходять до суду,  з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції.

Окрім того , довела до відома, що багато цікавої та корисної інформації розміщено на веб – сайті суду в складі офіційного веб – порталу «Судова влада України».

Учні мали змогу отримати відповіді на свої запитання. В основному, їх цікавили питання, пов’язані з притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, зокрема вік, з якого неповнолітній понесе покарання, склад суду,що розглядає дані справи, а також вимоги до кандидатів на посаду судді.

Після закінчення екскурсії , учні із задоволенням фотографувались на пам’ять в залі судових засідань.

Слід відзначити, що проведення таких заходів є важливим каналом комунікації судової влади і громадськості та мають важливе значення не тільки для учнів та студентів-юристів, але й для інших громадян, адже підвищують загальний рівень правової культури та обізнаності громадськості регіону з діяльністю Мукачівського міськрайонного суду, а також загалом підвищують довіру до судової влади. Тому хотілося б, щоб подібні зустрічі організовувалися на постійній основі і це могло б стати доброю традицією.

 

 Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду