На зустрічі з перечинськими та великоберезнянськими медиками говорили про небезпеку прихованого травматизму

4 роки ago admin 0

В Україні в останні роки набула поширення практика приховування інформації про нещасні випадки і про потерпілих у них. Це дає змогу деяким власникам або керівникам вітчизняних підприємств не лише «підправляти» свою статистику  виробничого травматизму, а й нерідко уникати відповідальності за допущені порушення вимог з охорони праці. 

Саме про це йшлося під час нарад-зустрічей, які провів з медиками Перечинської та Великоберезнянської ЦРЛ заступник начальника відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Закарпатській області Олександр Гойс у рамках Тижня права.

Учасникам зібрання нагадали, що  за новим Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 р. № 337,  зокрема пунктом 6, заклади охорони здоров’я повинні негайно повідомляти органи Держпраці про звернення потерпілих у нещасних випадках, які сталися на виробництві, або які отримали професійне захворювання, пов’язане з трудовою діяльністю.

Посадовець також надав присутнім роз’яснення щодо ймовірної адміністративної відповідальності, яку можуть понести медики за приховування вказаної інформації, і принагідно нагадав про відповідні вимоги з охорони праці, котрих слід  дотримуватися у закладах охорони здоров’я, та про організацію щорічних медичних оглядів.