На Виноградівщині лісівники та юннати екоцентру подбали про птахів

4 роки ago admin 0

Цьогоріч зима на Закарпатті не забарилася – 1 грудня, наче за календарем, випав перший сніг. Як у народному прислів’ї, хтось не встиг підготувати до зими сани, хтось – автомобілі, а хтось можливо і харчі. Тому сьогодні вихованці Виноградівського екоцентру та лісівники спільними зусиллями змайстрували для птахів годівниці та шпаківні.

Аби птахи почували себе безпечно та комфортно, «їдальні» виготовляли з натуральних матеріалів: деревини, гілок та очерету. Таке «маскування» допоможе пернатим почувати себе у природному середовищі та не відчувати людського впливу.

Найкреативніші учні змайстрували годівниці з підручних матеріалів – жерстяних банок та сіток у формі жолудя.

Прикрашали ці витвори дитячого мистецтва яскравими фарбами, малюнками, гілочками вічнозелених дерев, шишками та аплікаціями!

По закінченню роботи втомлені та задоволені юннати поласували солодощами та натуральним чаєм, приготованим на багатті з лісових ягід та трав. Наповнені кормом годівниці вихованці гуртків Екоцентру розмістять на території своїх шкіл або на власному подвір’ї

 

Цьогоріч зима на Закарпатті не забарилася – 1 грудня, наче за календарем, випав перший сніг. Як у народному прислів’ї, хтось не встиг підготувати до зими сани, […]