Лісівники Міжгірського лісгоспу закликають: «Самовільно не рубай ялинку»

4 роки ago admin 0

На старті зимової пори вже всі у думках про зустріч Нового року і святкування Різдва Христового. Зрозуміло, традиційно бажаною атрибутикою цих веселих свят у житлових оселях і в колективах, де навчаються чи трудяться, стає ялинка, яка, уквітчана гірляндами та іграшками, своїм пишним видом лиш додає настрою учасникам відзначення очікуваних подій. Однак з цього приводу бувають і прикрі випадки, коли поодинокі особи самовільно заготовляють лісові красуні, що карається штрафними санкціями відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Щоб не траплялися плачевні випадки, ДП “Міжгірське лісове господарство” щорічно йде назустріч тим, хто законним способом хоче придбати ялинки – організовує торговельні точки реалізації новорічних шпилькових дерев. Їх можна закупити в торговельних точках як безпосередньо у райцентрі в державному підприємстві “Міжгірське лісове господарство”, так і в канторах Ізківського. Майданського, В. Бистрянського та Лопушнянського лісництв. Плата за товар залежить від градації довжин ялинок: до 1 метра – 90 грн., до 1.5 м – 102 грн., до 2 м –114 грн., 2.5 м –138 грн., відтак вартість вищих на 0.5 м збільшується на 48 грн.

З метою посилення охорони лісів, збереження шпилькових насаджень від самовільних рубок у передноворічний період директором держлісгоспу Іваном Барною видано відповідний наказ для координації роботи у цьому напрямку. Зокрема, створено штаб, який очолив головний лісничий, заслужений лісівник України Петро Бойко, що буде тісно взаємодіяти з місцевим відділом нацполіції, органами виконавчої влади та самоврядування та іншими, проводячи рейди з метою виявлення і затримання порушників. Щоб запобігти негативним явищам, вже проводиться роз’яснювальна робота серед населення про шкоду, яка завдається внаслідок незаконних рубок молодняків шпилькових порід. На даний час колективом лісогосподарників забезпечується заготівля в межах встановлених лімітів та доведених планів на плантаціях новорічних ялинок.

На старті зимової пори вже всі у думках про зустріч Нового року і святкування Різдва Христового. Зрозуміло, традиційно бажаною атрибутикою цих веселих свят у житлових оселях […]