Берегівські рятувальники вчили селян безпечному життю взимку

4 роки ago admin 0

З настанням опалювального періоду, за правило, суттєво збільшується кількість пожеж в житловому секторі на яких гинуть та травмуються люди. Безвідповідальне ставлення до власної безпеки, нехтування правилами безпечного поводження з пічним опаленням, газовим обладнанням та електроприладами, паління у приміщенні – це саме ті фактори, які з високою вирогідністю призводять до трагедій. Так, з початку року вогняна біда вже забрала життя 41 закарпатця, ще 38 людей отримали різні ушкодження. Найбільше вражає те, що серед загиблих та травмованих є й діти.

Отож, щоб в черговий раз нагадати громадянам про те, чого може коштувати байдужість у відношенні до своєї безпеки та безпеки своїх дітей, сьогодні, 5 грудня, працівники Берегівського райвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області провели профілактичну роботу серед мешканців с. Батрадь.

Під час бесід з краянами, рятувальники доводили до відома селян правила пожежної безпеки в побуті. Окрему увагу під час відпрацювання фахівці приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам. Крім того, враховуючи погодні умови, рятувальники нагадали населенню правила безпечної поведінки за умов низьких температур. Не забули і про заклади торгівлі, де відвідувачів ознайомили з небезпекою та причинами отруєння чадним газом. Також обов’язково наголошувалося на обережному поводженні з вогнем та недопущенні пожеж через дитячі пустощі.

І до самого молодого покоління надзвичайники не забули навідатися в гості. Для місцевих дошкільнят та учнів загальноосвітнього навчального закладу в доступній формі розповіли, як не допустити пожежі вдома та що робити, якщо вогонь все ж охопив помешкання. Увага малечі акцентувалася на тому, що причиною пожеж іноді стають дитячі пустощі із запальничками та сірниками. Також усі дітки нагадали для себе номер, за яким треба негайно дзвонити у випадку виникнення пожежі, – 101. Ще не забули розказати і про правила користування піротехнічними виробами, адже попереду зимові свята. А для школярів надзвичайники показали як треба вміло користуватися вогнегасником.

Кожен житель, з яким було проведено роз’яснювальну роботу, отримав тематичні пам’ятки.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

Батрадь 2.jpgБатрадь 1.jpgБатрадь 4.jpgБатрадь3.jpg