Держлісагентство перевірить інформацію WWF Україна щодо заготівлі деревини у можливих пралісах на Закарпатті

4 роки ago admin 0

На сайті Всесвітнього фонду природи в Україні (WWF Україна) оприлюднена інформацію про те, що на території Ясінянського лісомисливського господарства (Закарпатська область) розпочалися рубки в можливих пралісах (http://wwf.ua/?356632/old-growth-forests-logging).

Представники громадськості дізналися про проведення рубок завдяки електронному реєстру дозвільних документів на заготівлю деревини LK.UKRFOREST.COM.

У свою чергу, державне підприємство «Ясінянське лісомисливське господарство» надало офіційний коментар стосовно цієї ситуації (https://bit.ly/35Y9t1m).

Державне агентство лісових ресурсів України вдячне представникам WWF Україна та небайдужій громадськості за виявлення можливих порушень у веденні лісового господарства. Інформація буде детально вивчена та перевірена. За результатами будуть вжиті відповідні заходи з боку Держлісагентства.

Хочемо наголосити, що Держлісагентство й надалі буде проводити роботу щодо відкритості лісової галузі України.

Принагідно нагадуємо, пілотний проект Держлісагентства онлайн реєстру лісорубних квитків на заготівлю деревини та карти рубок LK.UKRFOREST.COM розробляється для того, щоб кожен громадянин мав можливість перевірити законність здійснення рубок у лісах України.

На сайті Всесвітнього фонду природи в Україні (WWF Україна) оприлюднена інформацію про те, що на території Ясінянського лісомисливського господарства (Закарпатська область) розпочалися рубки в можливих пралісах (http://wwf.ua/?356632/old-growth-forests-logging). Представники […]