Міжнародна співпраця рятувальників Закарпаття триває

4 роки ago admin 0

Поки на Свалявщині польські рятувальники навчають українських колег, як надавати першу долікарську допомогу, а в рамках реалізації спільного проекту «Підвищення здатності оперативних підрозділів ДСНС в Закарпатській області», який реалізується Фундацією іHELP Institute; в Ужгороді відбулись урочисті заходи з передачі спецобладнання  від рятувальників Чехії для вогнеборців Закарпаття.

На заході, що відбувся на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, гетьман Пардубицького краю Чеської Республіки Мартін Нєтоліцкий вручив керівнику закарпатських пожежних-рятувальників Роману Гудаку п’ять мотопомп Honda та 75 рукавів діаметром 51 см для подальшого використання у підрозділах ДСНС міст Берегова та Ужгорода. 

Вручаючи подарунки підрозділам ДСНС, пан Мартін подякував рятувальникам за щоденну роботу, яку вони виконують на благо громади Закарпаття, та побажав, щоб ці подарунки захищали  їх від небезпек та якомога ефективніше допомагали рятувати життя людей та їхнє майно від надзвичайних ситуацій.

У свою чергу Роман Гудак  подякував поважним гостям, які вже давно стали добрими друзями для закарпатських рятувальників, та зауважив, що на цьому дружні відносини між рятувальниками двох країн не зупиняються, а будуть тривати й надалі, поглиблюючись з кожним роком все більше та більше. Обмін досвідом, товариські зустрічі та  впровадження новітніх технологій дасть змогу закарпатським  надзвичайникам більш оперативно та якісно надавати допомогу людям, які її потребують.

Також делегація Чеської Республіки ознайомилась з пожежно- та аварійно-рятувальною технікою Служби порятунку Закарпаття та її можливостями.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

_DSF8312 копия.jpg_DSF8310 копия.jpg

DSC_1511 копия.jpgDSC_1489 копия.jpg

_DSF8337 копия.jpgDSC_1553 копия.jpg