Про свою роботу впродовж червня говорили на підсумковій нараді закарпатські рятувальники

5 років ago admin 0

Сьогодні, 2 липня, в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулася підсумкова нарада за результатами оперативно-службової діяльності за червень місяць під головуванням першого заступника начальника закарпатських рятувальників Володимира Ціцея. У заході взяли участь: керівний склад оперативно-рятувальної служби області та начальники структурних підрозділів краю.

Захід розпочався з приємного – вручення особовому складу чергових спеціальних звань та відзнак за сумлінну службу. Далі було проаналізовано роботу підпорядкованих підрозділів з питань реагування на надзвичайні ситуації, обговорено стан організації запобігання надзвичайним ситуаціям, питання щодо організації роботи по зміцненню дисципліни, ведення індивідуальної, виховної роботи в підрозділах області та заходи щодо її покращення, стан утримання матеріально-технічної бази підрозділів області тощо.

Так, станом на 01 липня на території Закарпаття виникли 2 надзвичайні ситуації. Окрім цього в області мали місце 270 некласифікованих надзвичайних подій. Серед них: бойові виїзди на вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, ліквідація наслідків негоди й дорожньо-транспортних пригод, пошуки в гірській місцевості, а також допомога туристам та інше.

На початок липня 2019 року в краї з початку року також виникло 1729 пожеж, на яких загинуло 30 громадян, ще 24 особи травмувалося. Майже у всіх випадках причиною цих трагедій є людський фактор та банальне недотримання правил пожежної безпеки в побуті.

Наголошувалося на нараді й на питаннях безпечного відпочинку громадян на водних об’єктах. На початок липня в області вже зареєстровано 14 випадків загибелі людей на воді, а попереду, ще два літні місяці. 

Підбиваючи підсумки наради, керівництво Управління ДСНС України у Закарпатській області акцентувало увагу на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в найближчий період. Це, насамперед, профілактика загибелі людей на водних об’єктах області, під час пожеж, при виявленні вибухонебезпечних предметів, посилення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання нового врожаю, недопущення пожеж в лісових масивах.

Разом цей комплекс заходів дозволить підвищити ефективність реагування підрозділів ДСНС на різноманітні надзвичайні ситуації, а значить мінімізувати їх наслідки.

Окремо йшлося й про підготовку до проведення позапланових парламентських виборів, зокрема щодо забезпечення пожежної безпеки виборчих дільниць та  додержання законодавства України.

1523.jpg   12.jpg

5.jpg   11.jpg

1.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області