Обираємо майбутню професію разом з службою зайнятості

4 роки ago admin 0

Для  кожної молодої людини вибір професії – друге народження, яке багато в чому визначає подальшу долю. Важливо, аби учнівська молодь була готова до цього відповідального кроку.

У середу, 20 листопада, фахівці Хустської міськрайонної філії Закарпатського ОЦЗ завітали до учнів 8-11 класів Хустської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Відтак допомагали обирати професію.

В ході зустрічей представники служби зайнятості поінформували школярів про послуги, що надаються службою зайнятості, про стан ринку праці Хустського району, барометр професій, ознайомили з навчальними закладами м.Хуст та області, центрами професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, наголосили, що до вибору професії потрібно ставитись відповідально, звернули увагу учнів на формулу вибору професії, яка складається з трьох важливих складових «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА», адже від того наскільки зроблено правильний вибір професії залежить суспільна цінність людини,  задоволеність професійною діяльністю.

Власне, фахівці служби зайнятості  зосередили увагу школярів на здобутті робітничих професій, адже вони на даний час мають найбільший попит у роботодавців.

З цікавістю молодь розгадувала профорієнтаційні кросворди, фахівці ознайомили учнів із консультаційною мережою онлайн-тестування  «Моя професія»  Державного центру зайнятості. Також школярів запросили пройти профдіагностичне тестування за методиками, що визначають схильність особи до певного типу професій відповідно до особистих здібностей, умінь та навичок. 

У результаті учні залишились задоволені проведеними заходами, що викликали не лише зацікавленість серед учнівської молоді, але й привід замислитись над власним професійним майбутнім.

Загалом у заходах взяло участь понад 170 учнів другої школи.

Хустська міськрайонна філія Закарпатського обласного центру зайнятості