На семінарі йшлося про впровадження інформаційних систем ринкового нагляду

4 роки ago admin 0

Семінар проходив в Києві. У ході його проведення фахівці територіальних органів Держпраці, які відповідають за державний ринковий нагляд, вивчали робочу версію «Національної інформаційної системи ринкового нагляду та системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик».

Як відомо, Державна служба України з питань праці (Держпраці) та її територіальні органи переходять до робочої версії Національної інформаційної системи ринкового нагляду та системи оперативного взаємного сповіщення про продукцію, що становить серйозний ризик (ІТС НРН та СОВС).

Такі зміни проводяться відповідно до вимог Законів  України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» та «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», а також з метою обміну між органами виконавчої влади інформацією про вказану продукцію.

За результатами підготовки документації, необхідної для підключення, та в рамках аналізу якісних і кількісних показників роботи у тестовій версії  ІТС НРН та СОВС, – встановлено готовність фахівців відділу ринкового нагляду та до роботи з інформаційно-комунікаційною платформою.

 Аби обговорити найбільш актуальні питання, які стосуються специфіки функціонування ІТС НРН та СОВС, Держпраці (спільно із представниками Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України) 19.11.2019 на базі Головного управління Держпраці у Київській області організували одноденний семінар-навчання. 

Учасники заходу обговорили низку актуальних питань, що стосуються діяльності органів державного ринкового нагляду:

– новели вітчизняного нормативно-правового регулювання, зокрема прийняття Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337;

– доцільність створення груп експертів із числа фахівців органів державного ринкового нагляду;

– аналіз практики територіальних органів в частині проведення перевірок нехарчової продукції на відповідність вимогам технічних регламентів.