У лісівників Закарпаття завершується посів насіння в лісових розсадниках

4 роки ago admin 0
Лісовідновлення – одне з насущних завдань підприємств системи лісового господарства Закарпаття. З метою збільшення виробництва посадкового матеріалу в краї діє система лісових розсадників з використанням сіянців з відкритою кореневою системою. Від того, в яій кількості і якої якості буде вирощений посадковий матеріал в цих розсадниках, залежить успіх відтворення лісів. Посадковий матеріал для лісокультурного виробництва й озеленення вирощують в розсадниках.
Цей матеріал широко застосовується в формування нових зелених масивів, в оновленні та реконструкції насаджень, при цьому природний ландшафт зберігається максимально. Озеленення населених пунктів штучними насадженнями ключає свторення садів, парків, скверів, газонів і різних структурних елементів.
За даними першого заступника-головного лісничого Закарпаття Ігоря Коцура, за 9 місяців роботи, які потрібні для забезпечення необхідною кількістю якісного садивного матеріалу, проведені на площі понад 61 га.
 
Сам посів зроблено на площі 4,4 гектара. Окрім того, на площі 1,3 гектара заплановано провести посів у лісових розсадниках ще цього року. Вищезазначені роботи мають бути проведені в наступних підприємствах:
 
ДП «Брустурянське ЛМГ», ДП «В.Бичківське ЛМГ», ДП «Виноградівське ЛГ», ДП «Довжанське ЛМГ», ДП «Мукачівське ЛГ», ДП «Перечинське ЛГ» ДП «Ужгородське ЛГ», ДП «Хустське ЛДГ» ДП «Верхньогірське ЛГ», ДП «Тячівське ЛГ», ДП «Іршавське ЛГ»










 
 

Лісовідновлення – одне з насущних завдань підприємств системи лісового господарства Закарпаття. З метою збільшення виробництва посадкового матеріалу в краї діє система лісових розсадників з використанням сіянців […]