На семінарі-навчання обговорили актуальні питання у сфері наглядової діяльності Управління Держпраці

4 роки ago admin 0

Заступник начальника Управління Держпраці у Закарпатській області Володимир Горєв провів семінар-навчання, основна мета якого запобігти допущенню недоліків та помилок у здійсненні галузевими інспекторами Управління їх контрольно-наглядової діяльності.

Посадовець насамперед наголосив, що державна політика в галузі охорони праці базується на принципах пріоритету життя і здоров’я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці.  Тому підвищення ефективності заходів державного нагляду (контролю) з цих питань залишається пріоритетним напрямом діяльності фахівців Управління Держпраці.

У ході проведення семінару Володимир Горєв проаналізував чинну нормативну базу, якою повинні керуватися під час проведення перевірок галузеві інспектори. Водночас звернув увагу на ті законодавчі акти чи державні стандарти, котрі вже втратили чинність. Окремо учасники заходу обговорили, нормативні документи, дія яких поширюється на сферу діяльності конкретних суб’єктів  господарювання. Йшлося також про важливість дотримання процедурних строків, необхідність правильного визначення дати складання розпорядчих документів тощо.

Підсумовуючи сказане, учасники навчання проаналізували деякі наявні у їхній роботі недопрацювання і отримали адресні рекомендації щодо усунення вказаних недоліків.