Юннати Лютянського шкільного лісництва висадили понад тисячі гектарів лісу

4 роки ago admin 0

Урок учнівського лісництва Лютянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Великоберезнянського району. Шкільне лісництво Лютянської ЗОШ І-ІІІ ступенів було започатковане в 1980 році на базі Лютянського державного лісництва. З початку свого існування основною метою діяльності даного учнівського формування була природоохоронна робота, а також посилена допомога базовому лісництву.

На сьогодні юні лісівники продовжують активно працювати по догляду за культурами в розсаднику, збирають насіння лісових культур, висаджують ліс та доглядають за цими насадженнями, доглядають лісові стежки, джерела та мурашники, проводять роз’яснювальну роботу по правильному використанню та збереженню лікарської сировини, виготовляють годівнички та шпаківні.

Гордістю лісництва є екологічна стежка “Дивограй”, яка облаштована так, щоб кожен гість Великоберезнянщини зміг побачити дендропарк школи, в якому ростуть бузок угорський, бархат амурський, самшит вічнозелений, тополь пірамідальний, клен гостролистий.

За час існування лісництва його членами висаджено понад тисячі гектарів лісу, доглянуто його площею біля півтори тисячі гектарів. Зібрано близько 20 тонн грибів, 40 тонн дикоростучих ягід, 300 кілограмів насіння дерев, виготовлено понад 400 шпаківень, прочищено стежок протяжністю понад 200 кілометрів. А всі виявлені на території лісництва та села Люта мурашники обгороджені та доглянуті, очищені джерела та потічки. А найголовніше – робота юннатів спрямована на збереження і примноження природних багатств – національної гордості нашого краю.

Урок учнівського лісництва Лютянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Великоберезнянського району. Шкільне лісництво Лютянської ЗОШ І-ІІІ ступенів було започатковане в 1980 році на базі Лютянського державного лісництва. З […]