Лісові господарники Березнянщини підготували «лісові їдальні»

5 років ago admin 0
У ліси #закарпаття прийшов #жовтень золота осінь красива, але важка пора року. І тільки найміцніший переможе. Найтяжче в зимовий період буває звірам і птахам. Тому працівники Лютянського лісництва, ДП «Великоберезнянський лісгосп» заздалегідь подбали про них.
 
«Хороший господар починає підгодівлю ще в кінці жовтня-листопаді, тим самим привчаючи звірів і птахів до місць де їх чекають корми. З випаданням великого снігу, підгодівля тварин збільшується. Єгері стежать, щоб підгодовують майданчиках і в годівницях було зерно, коренеплоди, сіно. Як правило, корми підвозять раз в три доби», — повідомляє лісничий Микола Кірик.
 
Навесні спеціально для підгодівлі лісівники висівають овес, кукурудзу. На території лісництва є шість підгодівельних майданчиків. Переважно, кабана підгодовуємо кукурудзою. Для оленя і козулі лісівники розставляють кізлики і розвішують віники. Велику увагу й допомогу в підгодівлі та охороні від браконьєрів приділяють єгері з Українського товариства мисливців та рибалок «Лісівник».
 
За словами провідного районного мисливствознавця Юрія Повханича, кількість диких мисливських тварин у лісах Великоберезнянщини знаходиться у межах оптимальної чисельності. Це свідчить про забезпечення раціонального та невиснажливого використання дикої фауни.
 
Юрій Повханич розповідає: «Облік мисливської фауни здійснюють методом шумового прогону на пробних площах та маршрутним методом, тобто рахують тварин за слідами на снігу. У місцях скупчення тварин біля підніжжя гір, схилів, біля годівниць облік здійснюється візуальним методом. Також використовується анкетно-опитовий метод обліку. Найчисельнішими виявилися цього разу козулі, білки, зайці, лисиці та куниці».
 
#nature #nationalgeographic #новини #ліс #новости #закарпаття #туризм #forest #ukraine #travel #travelphotography #travelblog @natureofukrain #ukrainetravel #forest #Березний #мандрівка #закарпатье
 
#закарпатські_лісівники

У ліси #закарпаття прийшов #жовтень золота осінь красива, але важка пора року. І тільки найміцніший переможе. Найтяжче в зимовий період буває звірам і птахам. Тому працівники […]