Лісівники Міжгірського лісгоспу формують майбутні високопродуктивні насадження

4 роки ago admin 0
Довгим і трудомістким є шлях від однорічного саджанця до зрілого високопродуктивного лісу. Тут все має значення: і правильно підготовлений грунт, і якісний стан саджанців, і вчасність посадки, професійність кадрів.
 
Особливо важливими є рубки догляду за лісом в молодняках, без яких не можливо виростити та сформувати високопродуктивні насадження. Цей важливий лісогосподарський захід у Міжгірському лісовому господарстві проводять добре підготовлені спеціалісти. За словами директора Міжгірського лісгоспу Івана Барни, при проведенні рубок догляду за лісом поліпшується якість і породного складу насаджень, зберігаються і посилюються екологічні, естетичні та інші властивості лісу, підвищується його стійкість, створюються умови для скорочення термінів вирощування технічно стиглої деревини.
 
В перші роки після створення лісових культур, висадки сіянців з розсадника поряд з доглядами за лісовими культурами проводяться початкові рубки догляду в молодняках. Це – освітлення, в друге десятиріччя – прочищення. При освітленні лісові господарники формують деревостани бажаного складу та густоти головної породи, яка відповідає конкретним лісорослинним умовам та призначенню створюваного деревостану.
 
При прочищенні формують склад і рівномірне розміщення дерев головної породи на площі, оптимальну структуру майбутнього деревостану, таким чином регулюють кількісне співвідношення окремих порід в насадженні.
 
За оперативними даними, лісівники Міжгірського лісгоспу станом на 1 листопала провели освітлення на площі 55 гектарів. Важливим критерієм оцінки кожного лісівника, керівника держлісгоспу є стан лісових культур. Своєчасний догляд за лісовими культурами – обов’язкова вимога у роботі лісівника.
 
 
 

Довгим і трудомістким є шлях від однорічного саджанця до зрілого високопродуктивного лісу. Тут все має значення: і правильно підготовлений грунт, і якісний стан саджанців, і вчасність […]