"М-студіо" про початок нового театрального сезону

4 роки ago admin 0

«Я чекаю на тебе, мій любий!» – комедія-фарс-детектив, з якої стартує новий театральний сезон в Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв в Ужгороді.

Прем’єра вистави-монологу про проблеми жінки у сучасному суспільстві за п’єсою нобелівського лауреата Даріо Фо відбудеться вже цієї суботи та неділі. Про роботу, підготовку акторів до втілення в життя образів твору розповів журналістам режисер Віталій Семенцов на передпрем’єрній прес-конференції.

 

«Тихіше! Іде генеральна репетиція!» – 17 жовтня на малій сцені артисти востаннє перед прем’єрою «прогнали» комедію-фарс-детектив під назвою «Я чекаю на тебе, мій любий!». З вистави-монологу за п’єсою нобелівського лауреата Даріо Фо та його дружини Франки Раме стартує новий театральний сезон у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв в Ужгороді.

Творчий процес –дуже делікатний, у який втручатися не варто! А реагувати на усі підказки, зауваження – означає збиватися з генеральної лінії – вважає директор драмтеатру Василь Марюхнич.

11 акторів на сцені: 7 жінок, 4 чоловіки, три жанри в одному, півтори години монологу про проблеми жінки у сучасному суспільстві з трьома навмисними вбивствами та двома покаліченнями. Це своєрідний гімн жінці!

Фінал п’єси дещо відмінний від варіанту Даріо Фо. Власне, чи вдало змінив режисер кінцівку – можна дізнатися на прем’єрних показах вистави вже цієї суботи та неділі.

А новий театральний сезон обіцяє бути цікавим і різнобічним: з прем’єрами та поновленими виставами для різновікової аудиторії.