Тячівщина. Поки одні підпалюють, другі гасять пожежі

4 роки ago admin 0

З 30 жовтня по сьогоднішній день в лісовому фонді ДП «Тячівський лісгосп» Тарасівського та Тернівського лісництв на межі лісового фонду та сільгоспугідь знову горіла лісова підстилка та чагарники.

В локалізації пожежі взяли участь лісова охорона та місцеві громадяни. Гасіння проводили вручну, оскільки на стрімкому схилі де була пожежа, неможливий проїзд техніки.

До гасіння лісових пожеж, які останніми днями горіли в лісовому фонді підприємства, крім лісової охорони, долучились велика кількість жителів навколишніх сіл, за що від адміністрації ДП «Тячівський лісгосп» їм величезна подяка.

Адже поки одні підпалюють суху траву, не думаючи про наслідки, які може призвести даний підпал, інші відсиджуються вдома, а свідомі активно долучаються до гасіння пожеж.

Щиро ДЯКУЄМО активним громадам, а саме Петру Куцину, Василю Заєцю, та іншим небайдужим жителям сіл Калини, Ганичи, Новоселиці та Нересниці.

Лісівники Тячівського лісгоспу вкотре закликають звертаються до громадян з проханням – будь ласка не спалюйте суху траву та листя!!В районі триває пожежонебезпечний період у зв’язку з стійкою сухою погодою !

Лісові пожежі завдають непоправних збитків насадженням, навіть якщо горить лише лісова підстилка дерева отримують величезні опіки кореневої шийки та із плином часу такі дерева починають гнити, на них оселяються шкідники, вони менш стійкі до несприятливих погодних умов тощо. Тому, кожному хто в суху пору йде із сірниками до лісу чи поблизу нього потрібно задуматись про масштабні наслідки від необдуманих дій!

З 30 жовтня по сьогоднішній день в лісовому фонді ДП «Тячівський лісгосп» Тарасівського та Тернівського лісництв на межі лісового фонду та сільгоспугідь знову горіла лісова підстилка та […]