На нараді в Закарпатській ОДА серед іншого говорили й про причини «гальмування» розслідувань випадків інфікування медичних працівників COVID-19

3 роки ago admin 0

Начальник Управлінні Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош взяв участь у нараді з керівниками закладів охорони здоров’я краю, яка проходила в обласній державній адміністрації під керівництвом першого заступника голови Закарпатської ОДА Мирослава Білецького.

Предметом обговорення стало питання підготовки медичних закладів Закарпаття до нової хвилі захворюваності на COVID-19. Зокрема, наголошувалося на важливості зустріти її у повній готовності. Сьогодні лікарні забезпечені засобами індивідуального захисту, тестами, аби тримати під контролем захворюваність серед медиків. Зараз на Закарпатті 9 лікарень, які приймають хворих на ковід, але інші заклади області готові розпочати прийом хворих будь-якої миті.

Ще одним болючим питанням, яке розглядалося на нараді, було завершення розслідувань  випадків інфікування  медичних працівників  COVID-19. Керівник Управління Держпраці доповів про стан справ у краї, який маємо на сьогодні  щодо розслідування.

За його словами, від початку пандемії в Управління Держпраці надійшло 2862 повідомлення про випадки гострих професійних захворювань (з них 28 смертельних) випадків, що трапились серед медичних працівників. На сьогодні 1505 ( а це 52%) завершено. З них 120 пов’язані з умовами праці і 1385 – не пов’язані.

Серед причин, які «гальмують» процес розслідування, Богдан Дорош, спираючись на пояснення керівників медзакладів, назвав відсутність коштів для отримання висновку профпатолога. Водночас серед інших вагомих причин є відсутність висновку епідрозслідування.