На Перечинщині активна осіння лісокультурна кампанія

4 роки ago admin 0

В Державному підприємстві «Перечинське лісове господарство» активно стартувала осіння лісокультурна кампанія.

У зв’язку із зміною клімату більшість лісоутворюючих порід, таких як ясен звичайний, ялиця біла та ялина європейська зникають у наших лісах, тому підприємство проводить заміну на інтродуценти – дугласії (ялиця дугласа), модрини європейської.

Під час осінньої лісокультурної кампанії ДП «Перечинський лісгосп» заплановано створити лісові культури на площі 3,0 га та провести сприяння природньому поновленню на площі 25,7 га.

Також зараз проводиться осіння інвентаризація лісових культур віком від 1 до 3 років, атестація лісових культур віком 4-5 років, інвентаризація сіянців та саджанців в шкілках.

За короткий проміжок часу потрібно встигнути провести лісовідновлення та створити нові ліси на свіжих зрубах. І хоч осіння лісокультурна кампанія за своєю масштабністю не така як весняна, але і вона дає змогу виграти трохи цінного часу, необхідного для приживлюваності сіянців на нових місцях.

 

 

В Державному підприємстві «Перечинське лісове господарство» активно стартувала осіння лісокультурна кампанія. У зв’язку із зміною клімату більшість лісоутворюючих порід, таких як ясен звичайний, ялиця біла та […]