Законопроект про запровадження Національної інвентаризації лісів прийнятий у першому читанні

4 роки ago admin 0

🌳 Сьогодні у Верховній Раді України прийнято в першому читанні законопроект про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів (реєстр. №2379) 👍

👌 Метою прийняття проекту Закону є створення законодавчих умов впровадження в Україні національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі для формування стратегічних цілей та завдань державної політики у сфері лісового господарства.

👉 Основними завданнями Національної інвентаризації лісів є:

 збір та узагальнення інформації про стан та динаміку лісів та лісових ресурсів з використанням статистичних методів;

 забезпечення органів державної влади оперативною інформацію про стан лісів та лісових ресурсів;

 надання даних та матеріалів до державного лісового кадастру, державної системи моніторингу довкілля та для потреб міжнародної звітності України про ліси.

👍 Очікується, що завдяки проведенню Національної інвентаризації лісів буде отримана достовірна оцінка загальних запасів лісових насаджень. Серед інших потенційно важливих результатів – визначення площі самозаліснених сільськогосподарських земель та уточнення звітності до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату ООН та Кіотського протоколу щодо щорічного рівня поглинання парникових газів лісами України тощо.

Детальніше тут: https://bit.ly/31yN3CH

🌳 Сьогодні у Верховній Раді України прийнято в першому читанні законопроект про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів (реєстр. №2379) 👍 👌 Метою прийняття […]