На семінарі-навчання нагадали про важливість офіційної праці та ознайомили із законодавчими змінами

4 роки ago admin 0

На базі ТзОВ «Закарпатський навчальний центр підготовки і перепідготовки кадрів» проходив семінар-навчання з керівниками та посадовими особами деяких ужгородських підприємств, в якому взяв участь начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош.

У своєму виступі очільник Управління Держпраці зупинився на основних аспектах наглядової діяльності та вимогах Закону України «Про охорону праці». Водночас розповів про порядок отримання дозволів на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки та ознайомив присутніх з останніми законодавчими змінами. Зокрема, з новим Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року  № 823.

Посадовець також торкнувся деяких моментів наглядової діяльності в частині дотриманням вимог законодавства про працю. Насамперед наголосив на неприпустимості використання незадекларованої праці та допущення до виконання робіт підвищеної небезпеки осіб, з якими роботодавці уклали цивільно-правові угоди, і звернув увагу на імовірні ризики, котрі можуть при цьому виникнути.

«Якщо люди працюють неофіційно, то вони свідомо позбавляють себе права претендувати на належну соціальну допомогу, – підсумував Богдан Дорош. – Порушення вимог трудового законодавства, як і будь-яких інших нормативно-правових документів, є також однією з найпоширеніших причин виникнення виробничого травматизму».