74-й театральний сезон у Закарпатському муздрамтеатрі відкриють прем’єрою "Нічного вартівника і пралі"

4 роки ago admin 0

У неділю, 27 жовтня, о 18.00 Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв відкриває новий сезон несподіваною прем’єрою.

У кожного театру є вистави, що становлять його «золотий фонд», були «візитівкою» протягом багатьох років.  До таких належить спектакль «шерегіївців» «Нічний вартівник і праля», за п’єсою відомого латвійського драматурга Паулса Путніньша, який ще за життя став вдома класиком. У 2002 році згадана п’єса була у Латвії навіть екранізована. 

Поставлена Олександром Саркісьянцом у Закарпатському муздрамтеатрі, «Нічний вартівник і праля» пережила вже зміну кількох поколінь акторів. Художниками-постановниками виступили відомі ужгородські митці – Ігор Панейко та Олена Кондратюк. І через кілька десятиліть після першої постановки улюблена вистава про кохання і відповідальність повертається в новому баченні. Заслужений артист України, режисер Михайло Фіщенко відтворив її на сцені з новою генерацію акторів. Тож у неділю у вічній «драмі молодості» гратимуть добре відомі й нові обличчя Закарпатського муздрамтеатру.

А про творчі плани у новому сезоні розповість керівництво театру о 17.00 на традиційній передпрем’єрній прес-конференції. Адже тільки до Нового року «шерегіївці» планують потішити театралів аж чотирма прем’єрами.