Традиції без кордонів

5 років ago admin 0

Комунальне підприємство «Ужгородське районне агентство розвитку» в рамках реалізації проекту «Традиції без кордонів», за підтримки Міністерства культури України, проводило ремісницькі майстер-класи для дітей шкільного віку з Ужгородського району. Майстер-класи відбувалися на базі будинку культури села Кам’яниця, оскільки Кам’яницька та Невицька сільські ради також є партнерами у даному проекті.

Школярі з дев’ятьох шкіл Ужгородського району мали можливість долучитися до процесу творення ремісницьких продуктів власними руками. Також, у майстер-класах брали участь дітки з особливими потребами. Щоденно 75 дітей, а загалом 225 школярів, мали можливість спробувати себе у гончарстві, ковальстві та різьбярстві.

5-6 жовтня в селі Невицьке Ужгородського району відбувся міжнародний етно-фестиваль «Традиції без кордонів», в рамках реалізації однойменного проекту, під час якого відбувалася експозиція робіт, створених дітьми під час майстер-класів. Більше 200 виробів з глини (глечики, горнятка, вазончики), дерева (пазли, смайлики, фігурки), та заліза (брелоки) були продемонстровані під час заходу.

Тішить, що в рамках проекту, за кошти співфінансування, наданого Ужгородською районною радою, на базі будинку культури села Кам’яниця, буде створено центр ремісницького дозвілля, щоб свій вільний час усі бажаючи проводили з користю.